loading...

ČUDO TORTA

Sastojci:

Kora: 

-6 jaja
-6kašika šećera
-6 kašika mlevenih oraha
-3 kašike brašna 

Fil: 

-6 žumanaca
-13 kašika šećera
-6 kašika brašna
-1/2l mleka
-150 gr čokolade za kuvanje
-125 gr margarina
-125 gr maslaca

Šlag: 

-2 kesice šlaga 
-malo mineralne vode

Priprema:

Kora:

Razbiti 6 jaja, i odvojiti belanca od žumanaca.

Belanca dobro umutiti u čvrst sneg, pa dodati šećer i još malo mutiti mikserom.

Dodati žumanca, orahe i brašno, i polako i nežno sve izmešati varjačom.

Staviti da se ispeče u kalupu za tortu (na dno staviti peki papir).

Kora je brzo ispečena, za desetak min na 180 stepeni.

Fil:

6 žumanca dobro izmešati sa šećerom i dodati brašno i 1 dl mleka.

Za to vreme staviti da provri ostatak od 4 dl mleka. Kad mleko provri, sipati smesu od žumanaca i mešajući sačekati da provri.

Kuvati par minuta, da se fil lepo zgusne.

U vruć skuvan fil odmah ubaciti omekšalu čokoladu (u mikrotalasnoj, ili običnoj rerni), pa dobro promešati.

Ostaviti fil da se ohladi.

U toku hlađenja, povremeno promešati, da se ne stvori korica, i da kasnije u filu ne bude grudvica.

Kad bude mlak (ne potpuno ohlađen), fil se izmeša sa penasto umućenim margarinom i maslacem.

Koru preseći na dva dela, pa je nafilovati.

Jednu polovinu fila staviti između kora, a drugu na gornju koru. Osaviti u frižider da se fil lepo stegne, pa tortu ukrasiti šlagom.

6 belanaca koja ostanu od kuvanja fila, upotrebim za neki drugi kolač, ili jednostavno stavim u zamrzivač, za neku drugu priliku.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar