loading...

Bijeli semifreddo s malinama

Sastojci

5 žumanjaka

100 g šećera

300 g bijele čokolade

300 ml slatkog vrhnja

1 žličica ekstrakta vanilije

250 g malina

Za ukrašavanje:

svježe maline

Priprema
Žumanjke razmutite, dodajte šećer i stavite nad lonac kipuće vode. Neprestano miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne postane kremasta (4-5 minuta).
Uklonite jaja s pare, pa nad njom rastopite 200 g čokolade. Umiješajte je u jaja i pustite da se malo ohladi.

Slatkom vrhnju dodajte vaniliju i električnom miješalicom istucite u šlag. Šlag lagano umiješajte u jaja, dodajte preostalih 100 g čokolade narezane na sitne komadiće i na kraju umiješajte maline.

Kalup (30×10 cm) obložite papirom za pečenje, ulijte pripremljenu smjesu i stavite u zamrzivač na barem 3-4 sata.

Posluživanje

Semifreddo izvadite i narežite netom prije posluživanja. Ukrasite svježim malinama.

Savjet

Kako je ovaj semifreddo jako osjetljiv na toplinu, možete ga umjesto u veliki kalup staviti u više manjih za posluživanje.

Izvor:

www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar