Sastojci
5 žumanjaka
100 g šećera
300 g bijele čokolade
300 ml slatkog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
250 g malina
Za ukrašavanje:
svježe maline
Priprema
Žumanjke razmutite, dodajte šećer i stavite nad lonac kipuće vode. Neprestano miješajte električnom miješalicom dok smjesa ne postane kremasta (4-5 minuta).
Uklonite jaja s pare, pa nad njom rastopite 200 g čokolade. Umiješajte je u jaja i pustite da se malo ohladi.
Slatkom vrhnju dodajte vaniliju i električnom miješalicom istucite u šlag. Šlag lagano umiješajte u jaja, dodajte preostalih 100 g čokolade narezane na sitne komadiće i na kraju umiješajte maline.
Kalup (30×10 cm) obložite papirom za pečenje, ulijte pripremljenu smjesu i stavite u zamrzivač na barem 3-4 sata.
Posluživanje
Semifreddo izvadite i narežite netom prije posluživanja. Ukrasite svježim malinama.
Savjet
Kako je ovaj semifreddo jako osjetljiv na toplinu, možete ga umjesto u veliki kalup staviti u više manjih za posluživanje.
Izvor:
www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar