Sastojci:
Prhko tijesto:
-125g brašna+trunčicu soli
-1 jaje
-80g maslaca sobne temperature
-50g šećera u prahu +vanil šećer
-10g mljevenih badema
Krema:
-350g tamne čokolade
-4 žumanjka
-2,5dl slatkog vrhnja
-2,5dl mlijeka
-40g šećera
Pripema:
Pripremite tijesto.Umiješajte rukama maslac,prosijani šećer,prstohvat soli,vanil šećer i mljevene bademe.Dodajte jaje i brašno.
Mjesite dok ne dobijete jednoličnu smjesu.Stavite u hladnjak na sat vremena.
Za kremu usitnite čokoladu.
Mlijeko i vuhnje zagrijte ( NE SMIJE PROVRITI ).Istucite žumanjke sa šećerom,prelijte ih vrućim vrhnjem i mlijekom.Izmješajte i kuhajte na jako laganoj vatri dok se ne zgusne.
Kremu postepeno izlijte na čokoladu i mješajte.Dobro ohladite
Razvaljajte tijesto i stavite u kalup 24cm.
Pecite na 180 stupnjeva 40 minuta.
Za tijesto se preporuča da u kalupu ostane preko noći ili ako ćete ga odmah peći da se stavi par zrna graha.
Nemojte bockati tijesto,jer vam poslije može curiti krema.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar