Sastojci:
3 gotove beze kore (kupite ih u svakoj boljoj slastičarnici)
Žuta krema:
9 žumanjka
4 žlice šećera
4 žlice oštrog brašna
2,5 dl mlijeka
3 vanilin šećera
1 maslac
½ l tučenog slatkog vrhnja
jagode
limunov sok
Žuta krema: Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno, mlijeko i vanilin šećer te kuhajte kremu na pari dok se ne zgusne. Ohladite je i dodajte maslac te pjenasto izradite.
Svaku beze koru premažite žutom kremom.
Narežite jagode na šnitice i pokapajte limunom da ne potamne. Slatko vrhnje miješajte električnim mikserom u čvrsti šlag. Na podlogu za tortu stavite jednu koru premazanu žutom kremom. Zatim složite red jagoda i prekrijte trećinom šlaga. Stavite slijedeću koru. Postupak ponovite do posljednjeg sloja šlaga. Cijelu tortu izvana premažite šlagom i ohladite u hladnjaku.
Žumanjke možete zamijeniti pudingom od vanilije.
Također, žutu kremu možete zamijeniti s dvije bijele čokolade otopljene na pari i s njima premazati kore.
Ako želite, možete i sami napraviti beze kore od bjelanjka.
Beze kore:
9 bjelanjka
30 dag šećera
1 jušna žlica jabučnog octa ili limunovog soka
Zagrijte pećnicu na 150C.
Biskvit: umutite bjelanjke u čvrsti snijeg, dodajte šećer i jabučni ocat ili sok od limuna te još miješajte električnim mikserom. Podijelite smjesu na tri djela i svaku koru ispecite posebno.
Ako želite jednostavniji način pečenja kora, sipajte smjesu na masni papir za pečenje u veliki četvrtasti kalup od pećnice i pecite u zagrijanoj pećnici oko sat vremena. Ohlađenu koru lagano odvojite od masnog papira pa je prerežite na 3 jednaka djela i dobit ćete četvrtasti oblik torte.
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar