Ako volite kremaste kolače, onda je ovo pravi izbor za vas.
Sastojci:
Tijesto:
● 4 jaja
● 4 kašike šećera
● 3 kašike brašna
● 1 kašika kakao praha
● pola praška za pecivo
Agda:
● 200 g šećera
● 250 ml vode
Krema:
● 500 ml mlijeka
● 5 kašika šećera
● 1 puding od vanilije
● 1 kašika brašna
● 4 žumanjka
● 220 g maslaca
● 200 g šećera u prahu
Ukras:
● 4 bjelanjka
● 8 kašika šećera
● 1 vanillin šećer
Priprema:
Od navedenih sastojaka umutite tijesto. Istresite u kalup i pecite na 180 °C.
Dok se kora peče stavite šećer i vodu. Kuhajte oko 5 minuta pa maknite. Toplu koru zalijte sirupom i ostavite sa strane.
Na peć stavite 400 ml mlijeka i 5 kašika šećera, pa pustite da prokuha. U posudi izmutite zumanjke, puding, brašno i 100 ml mlijeka. Sve istresite u prokuhalo mlijeko i mijesajte dok se ne zgusne.
Kremu maknite sa peći da se hladi, poklopite i ponekad promiješajte.
Dok se krema hladi izvadite maslac iz frižidera. Kad je krema potpuno hladna izmutite maslac sa šećerom u prahu i dodajte kremi. Ponovo izmutite i istresite preko ohlađene kore.
Izmutite bjelanjke, dodajite jednu po jednu kašiku šećera i mutite. Dodajte i vanillin šećer pa nastavite dok se šećer skroz ne otopi.
Kremu od bjelanjaka istresite na vrh kolača pa ostavite u frižider da se hladi.
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar