loading...

Fine male čuftice/polpetice ušuškane u mekano tijesto, idealno jelo za party, tulume, domjenke veselice.Zamotane u foliju mogu stajati dva dana da budu fine i meke, mogu se jesti i tople i hladne.

Autor: Mucika
1h i 30min Jednostavno
Sastojci 6 osobe
250ml mlijeka/mlako
250ml vode/mlake
1žlica /ravna/instant kvasca
2 žlice ulja
1 ravna žličica Šećera ( kristal)
1žličica soli
550-600g Glatkog brašna Podravka

Polpete:
400g mljevenog mesa
1 jaje
1žlica kečapa/ajvar
1žlica senfa Podravka
1žličica svježeg lišća peršina (nasjeckanog)
1 mali naribani luk
2 češnja češnjaka/naribani
na vrh noža ljute paprike
1-2žličice krušnih mrvica/ po potrebi
1/2žličice Timijana sušenog Podravka
1/2žličice kumina
1žlica Maslinovg ulja

Premaz:
1 žumanjak
1žlica mlijeka
sezam




Priprema
1. U zdjelu stavite ulje, mlijeko, vodu /neka budu mlake/tople/ šećer i kvasac,
promiješate, poklopite , ostavite stajati par minuta. Izvažete brašno pomiješate ga sa
solju.Dodate postepeno u kvasac, miješate rukom dok ne dobijete glatko tijesto.Sve
stavite na radni stol, miješate tijesto da ga dobro izradite desetak minuta da postane
jako glatko.Vratite tijesto u zdjelu , lagano ga nauljite.Pokrite zdjelu prozirnom
folijom, ostavite stajati 45 min/dok tijesto ne naraste.
2. Za to vrijeme napravite polpete: sve sastojke/ osim sira i ulja/ stavite u zdjelu sve
dobro izradite rukom da se poveže/vi možete napraviti popete po svom receptu kojeg
volite i inače radite samo moraju biti čvrste/narežite sir na kockice.Od mesa formirate
polpete, u svaku utisnete jednu kockice sira, neka budu sve iste veličine koliko to ide ne
morate biti precizni skroz a ako baš želite možete svaku izvagati, iako to meni nije
kuhanje /ako se ne možemo igrati/.Zagrijete ulje u tavi, stavite popete, prepržite da se
uhvati korica i fino zarumene.Izvadite ih, pustite da se ohlade. Podijelite nadošlo
tijesto, na onoliko komada koliko ste napravili polpeta, svaku polpetu zamotati u
tijesto.Posložiti na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje.Poklopite čisto
krpom i ostavite tijesto na toplom mjestu stajati još pola sata.
3. Nadošle kuglice premažete mješavinom mlijeka i žumanjak te prospite
sezamom.Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C /dok ne dobiju finu zlatnu boju



Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar