loading...

Princess vanila

 Sastojci

    Za korice:
    5 kom bjelanjaka
    1 omot pudinga od vanilije u prahu
    1 velika žlica brašna
    5 žlica šećera
    3 žlice ulja
    Krema:
    6,5 dl mlijeka,5 žutanjaka
    2 omota pudinga od vanilije
    150 g šećera u prahu
    2 vrećice vanili šećera
    100 g maslaca
    2 dl čvrsto tučenog slatkog vrhnja
    ili ako više volite bez vrhnja kremu od maslaca
    dodati tada samo 180 g maslaca
    2-3 kom banana ili oko 200 g sezonskog voća po želji,svježe jagode ili maline su savršene
    za ukras: krupno ribana bijela čokolada ili slatko vrhnje





Priprema

    1.

    Za korice odijeliti bjelanjke od žumanjaka.Bjelanjke istući u čvrst snijeg,polagano dodajući šećer,zatim dodati potrebnu količinu ulja,puding u prahu i brašno,smjesu ujednačiti.

    Veliki lim od pećnice(40 x30 cm) postaviti papirom za pečenje,izliti smjesu u njega,lagano zaravnati žlicom i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160C oko 20- 25 min,dok kora lagano porumeni.
    2.

    Koru prohladiti,i prerezati na 3 jednaka dijela po dužini lima, zatim pažljivo odvojiti od papira za pečenje, pažljivo,jer korice budu izuzetno tanke i mekane.
    3.

    Za kremu od ukupne količine mlijeka odvojiti 1,5 dl u kome razmutiti pudinge u prahu,žutanjke i vanili šećere.U zakipjelo mlijeko lagano ukuhati smjesu pudinga,i kuhati dok se potpuno ne zgusne.

    Kuhanu kremu prekriti prozirnom folijom da bi se spriječila pokorica odgore,ohladiti kremu, a zasebno pjenasto umutiti maslac i šećer u prahu,te posebno čvrsto ulupati slatko vrhnje.
    4.

    Prohlađenoj kremi dodati maslac i šećer i na kraju umješati slatko vrhnje.

    Redom filovati korica-krema tanko rezane banane ili neko drugo voće,-korica-krema-voće i tako redom.

    Na kraju tortu obmazati filom sa svih strana,po želji  ukrasiti ju slatkim vrhnjem ili krupno ribanom bijelom čokoladom.
    5.
    Prije služenja malo ju prohladiti i samo uživati!





preuzeto sa :  coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar