loading...

Oblanda sa mlevenim keksom


Sastojci

    500 ml mleka
    500 g sećera ( kristal)
    500 g mlevenog plazma keksa-moze i drugi keks
    250 g putera/maslaca-margarina
    100 g mlevenih oraha(10 punih supenih kasika)
    150 g oblandi (malo pakovnje)




Priprema

    1.

    Mleko i secer staviti da prokuva,pa dodati maslac i kuvati dok se sve lepo istopi i sjedini

    Moze se i prvo karamelizovati secer,naliti mlekom,prokuvati,pa kad se secer istopi dodati maslac(margarin)
    2.

    Dodati mmlevene orahe i mleveni keks dobro sjediniti i ostaviti da se malo prohladi

    Dobra stvar je sto oblatne mozete filovati dok je fil jos topao,ne treba cekati da se ohladi.
    3.

    Oblande(oblatne) dobro pritisnuti sa necim teskim i ostaviti preko noci u frizider da se stegnu.

Posluživanje

Seci na stanglice i posluziti .Prijatno !




preuzeto sa: coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar