Sastojci
500 ml mleka
500 g sećera ( kristal)
500 g mlevenog plazma keksa-moze i drugi keks
250 g putera/maslaca-margarina
100 g mlevenih oraha(10 punih supenih kasika)
150 g oblandi (malo pakovnje)
Priprema
1.
Mleko i secer staviti da prokuva,pa dodati maslac i kuvati dok se sve lepo istopi i sjedini
Moze se i prvo karamelizovati secer,naliti mlekom,prokuvati,pa kad se secer istopi dodati maslac(margarin)
2.
Dodati mmlevene orahe i mleveni keks dobro sjediniti i ostaviti da se malo prohladi
Dobra stvar je sto oblatne mozete filovati dok je fil jos topao,ne treba cekati da se ohladi.
3.
Oblande(oblatne) dobro pritisnuti sa necim teskim i ostaviti preko noci u frizider da se stegnu.
Posluživanje
Seci na stanglice i posluziti .Prijatno !
preuzeto sa: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar