Za ove kiflice prave se dve vrste testa.
I testo:
– 3dl mleka
– 2 kafene kašike šećera
– 1 kvasac
– 2 jaja
– 2dl ulja
– 1 kafena kašika soli
– 750g brašna
– 2 kesice vanilin šećera
II testo:
Sastojci su identični osim što se u ovo testo umesto vanilin šećera dodaje 3 kašike kakao praha, i umesto 750g brašna staviti 700g brašna
1
U mlako mleko sa šećerom izmešati kvasac i ostaviti na naraste. U činiji kratko mešati jaja, ulje, so i vanilin šećer. Brašno prosejati, dodati kvasac i uz dodavanje mleka zamesiti prvo testo. Isti postupak uraditi i za drugo testo. Svako testo podeliti na 8 loptica, prekriti ih krpom i ostaviti par minuta da narastu.
2
Svetliju lopticu malo rukom razvući, i na nju staviti tamnu. Oklagijom rastanjiti testo na veličinu velikog tanjira. Iseći na osam trouglova i uviti u kiflicu. Ređati na tepsiju prekrivenom papirom za pečenje i peći na 180 stepeni 12-15minuta, odnosno dok ne porumene.
4
Skuvati sirup od 1 šolje vode i 2 šolje šećera i na kraju dodati sok od jednog limuna.
3
Vruće kiflice stavljati u sirup, ređati na tacnu i ostaviti da se suše oko sat vremena.
6
PRIJATNO
izvor :coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar