loading...

Kremšnita u tri reda


Sastojci

    3 lista lisnatog tijesta
    šećer u prahu (za karameliziranje lisnatog tijesta)
    10 žumanjaka
    200 gr šećera
    2 vanilin šećera
    1 l mlijeka
    20 gr želatine u listićima
    1/2 l slatkog vrhnja
    200 gr ćokolade za kuhanje
    malo maslaca





Priprema

    1.

   

    Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
    Priredite sva tri lisnata tijesta i pecite jedan po jedan.
    Razvucite prvo lisnato tijesto na masni papir na kalup, pospite ga šećerom u prahu i pecite u pećnici 15-ak minuta dok se kora ne ispeče (ako radite okruglu tortu, lisnato tijesto uz pomoć okruglog kalupa za torte ili velikog tanjura izrežite u krug).
    Zatim pecite drugu pa treću koru na isti način, prethodno je posipajte šećerom u prahu da se karamelizira kako bi bila hrskava i slatka.
    U međuvremenu dok se kore peku, napravite kremu:
    Izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte mlijeko i kuhajte. U prokuhanu kremu dodajte otopljenu želatinu.
    Ohladite na sobnoj temperaturi.
    Izmiksajte slatko vrhnje i lagano ga miješajući dodajte u žutu kremu.
    Stavite u hladnjak da se stisne.
    2.

   

    Kada se krema u hladnjaku počne zgrušnjavati (oko sat vremena), prvu pečenu koru stavite u kalup (bilo okrugli ili pravokutni) i prelijte kremu preko prve pečene kore, položite drugu pečenu koru, sipajte kremu, položite treću i sipajte ostatak kreme.
    Stavite kolač u hladnjak da se stisne.
    Čokoladu i maslac otopite, malo ga prohladite,pa sipajte preko ohlađenog kolača.
    Opet vratite u hladnjak da se skroz ohladi.

Posluživanje

Rezati na kocke,štanglice,romboide i poslužiti...dobar tek




preuzeto sa : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar