Sastojci
3 lista lisnatog tijesta
šećer u prahu (za karameliziranje lisnatog tijesta)
10 žumanjaka
200 gr šećera
2 vanilin šećera
1 l mlijeka
20 gr želatine u listićima
1/2 l slatkog vrhnja
200 gr ćokolade za kuhanje
malo maslaca
Priprema
1.
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni.
Priredite sva tri lisnata tijesta i pecite jedan po jedan.
Razvucite prvo lisnato tijesto na masni papir na kalup, pospite ga šećerom u prahu i pecite u pećnici 15-ak minuta dok se kora ne ispeče (ako radite okruglu tortu, lisnato tijesto uz pomoć okruglog kalupa za torte ili velikog tanjura izrežite u krug).
Zatim pecite drugu pa treću koru na isti način, prethodno je posipajte šećerom u prahu da se karamelizira kako bi bila hrskava i slatka.
U međuvremenu dok se kore peku, napravite kremu:
Izmiksajte žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom pa dodajte mlijeko i kuhajte. U prokuhanu kremu dodajte otopljenu želatinu.
Ohladite na sobnoj temperaturi.
Izmiksajte slatko vrhnje i lagano ga miješajući dodajte u žutu kremu.
Stavite u hladnjak da se stisne.
2.
Kada se krema u hladnjaku počne zgrušnjavati (oko sat vremena), prvu pečenu koru stavite u kalup (bilo okrugli ili pravokutni) i prelijte kremu preko prve pečene kore, položite drugu pečenu koru, sipajte kremu, položite treću i sipajte ostatak kreme.
Stavite kolač u hladnjak da se stisne.
Čokoladu i maslac otopite, malo ga prohladite,pa sipajte preko ohlađenog kolača.
Opet vratite u hladnjak da se skroz ohladi.
Posluživanje
Rezati na kocke,štanglice,romboide i poslužiti...dobar tek
preuzeto sa : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar