Sastojci
200 g tamne čokolade za kuhanje
250 ml mlijeka
2 kisela vrhnja
50 g šećera
1 vrećica Burbon vanilija šećer Dolcela
1 puna žlica Lino čoko drinka(instant kakao)
* za serviranje:sjeckana čokolada,jagode...
Priprema
1.
-čokoladu nasitno isjeckajte i onda je stavite u blender,kratko izblendajte a zatim dodajte mlijeko u koje ste prije umješali instant kakao,šećer i burbon šećer i to sve zajedno izblendajte da se poveže,
-zatim dodajte kiselo vrhnje i sve izblendajte do kraja u homogenu smjesu
2.
-dobivenu smjesu ulijte u plastičnu posudu sa poklopcem i stavite je u zamrzivač.Kad se malo stvrdne izvadite iz zamrzivača i promješajte dobro(ja sam mješala vilicom)ili možete sve smiksati ručnim mikserom ako želite da vam sladoled bude kremastiji-ja nisam ništa miksala)
-ja sam u par navrata svakih pola sata izvadila sladoled iz zamrzivača i promješala ga(to ponovite dok se smjesa ne zamrzne)
3.
-ako imate aparat za sladoled mislim da bi korak br.2,mogli preskočiti i smjesu ubaciti u mašinicu i onda sve uraditi prema uputama za nju
4.
-ja sam sladoled radila navečer i ujutro je bio dosta smrznut,pa sam ga prije serviranja kratko izvadila na sobnu temperaturu(da mogu lakše vaditi kuglice)
5.
-super paše poslužen uz sjeckanu tamnu čokoladu i svježe jagode
6.
-izvor recepta:knjižica"Ukusni hladni deserti"(časopis"Lisa")-uz minimalne izmjene tj dodatak instant kakaa
-receptić rađen povodom događaja naše cool chefice Radilice"Cvetni pozdrav" i za grupu"Eggless-recepti bez jaja"
Posluživanje
-uživajte
preuzeto sa : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar