loading...

CVJETNI POZDRAV-čokoladni sladoled bez jaja


Sastojci

    200 g tamne čokolade za kuhanje
    250 ml mlijeka
    2 kisela vrhnja
    50 g šećera
    1 vrećica Burbon vanilija šećer Dolcela
    1 puna žlica Lino čoko drinka(instant kakao)
    * za serviranje:sjeckana čokolada,jagode...





Priprema

    1.

    -čokoladu nasitno isjeckajte i onda je stavite u blender,kratko izblendajte a zatim dodajte mlijeko u koje ste prije umješali instant kakao,šećer i burbon šećer i to sve zajedno izblendajte da se poveže,

    -zatim dodajte kiselo vrhnje i sve izblendajte do kraja u homogenu smjesu
    2.

    -dobivenu smjesu ulijte u plastičnu posudu sa poklopcem i stavite je u zamrzivač.Kad se malo stvrdne izvadite iz zamrzivača i promješajte dobro(ja sam mješala vilicom)ili možete sve smiksati ručnim mikserom ako želite da vam sladoled bude kremastiji-ja nisam ništa miksala)

    -ja sam u par navrata svakih pola sata izvadila sladoled iz zamrzivača i promješala ga(to ponovite dok se smjesa ne zamrzne)
    3.

    -ako imate aparat za sladoled mislim da bi korak br.2,mogli preskočiti i smjesu ubaciti u mašinicu i onda sve uraditi prema uputama za nju
    4.

    -ja sam sladoled radila navečer i ujutro je bio dosta smrznut,pa sam ga prije serviranja kratko izvadila na sobnu temperaturu(da mogu lakše vaditi kuglice)
    5.

    -super paše poslužen uz sjeckanu tamnu čokoladu i svježe jagode
    6.

    -izvor recepta:knjižica"Ukusni hladni deserti"(časopis"Lisa")-uz minimalne izmjene tj dodatak instant kakaa

    -receptić rađen povodom događaja naše cool chefice Radilice"Cvetni pozdrav" i za grupu"Eggless-recepti bez jaja"

Posluživanje

-uživajte






preuzeto sa : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar