Sastojci
Jagode 450 g
Šećer 170 g
Glatko brašno 170 g
Jaja 3 kom
Priprema.
3 cijela jaja s mikserom pomiješajte sa 170 grama šećera.
Miksajte sve oko 2 minute dok ne dobijete glatku kremu.
U nju kuhačom lagano umutite 170 grama prosijanog glatkog brašna i na kraju dodajte još 450 grama svježih jagoda narezanih na manje komade.
Što sitnije narežete jagode to će vam kolač ljepše ispasti, a ja sam ih možda malo i prevelike ostavio
Smjesu prebacite u namašćen kalup za torte ili protvan za kolače te stavite sve u zagrijanu pećnicu.
Kolač pecite prvih pet minuta na 200 stupnjeva nakon čega smanjite temperaturu na 175 stupnjeva i pecite dodatnih 30 minuta ili dok kolač nije gotov (provjerite da li je gotov s drvenom čačkalicom).
Izvor: http://kuharica.kontin.info
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar