PITA SA SIROM NA DRUGAČIJI NAČIN KADA JE PROBATE REĆI ĆETE DA JE BOLJA OD KLASIČNI PITE SA SIROM

Kore premazuju se smjesom u koju ide kvasac, jaja, mlijeko, ulje i brašno i sa filom od sira i jaja. Pravi se sa gotovim korama a izgleda kao da je razvijana oklagijom. Nama se baš dopala...



 Sastojci
    500 gr kora za pitu
    300 gr sira
    2 jajeta
    ulje
    so

    Premaz:
    paketić kvasca
    malo šećera
    so
    3 jajeta
    4 šoljice mlijeka
    2 šoljice ulja
    22 kašike mekog brašna




Priprema

    Premaz za kore:
    1.
    U usitnjen kvasac (ja sam koristila suhi kvasac) sipati malo mlake vode, šećera i soli. Kad kvasac nadođe pomješati ga sa jajima, brašnom, mlijekom i uljem. Sve dobro promješati varjačom a može i mikserom. Tijesto je gustine kao za palačinke.
    Fil od sira:

    1.
    Izgnječen sir pomješati sa umućenim jajima i po ukusu dosoliti.
    2.
    Staviti koru i četkicom nanijeti premaz. Preko staviti drugu koru, premazati je, pa staviti treću i nju premazati. Na treću koru staviti fil od sira.
    Ivice kora saviti da fil nebi curio, pa sve saviti u rolnu. Staviti u podmazan pleh i peći 35-40 minuta na temperaturi od 220°, da pita porumeni.

http://www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:  

0 komentari:

Objavi komentar