loading...

Fasirane snicle

Fasirane snicle
Ovako ih ja pravim i za mene su ove najbolje



Sastojci

Potrebno je

500 gr mljevenog mesa
vece parce hleba(natopljeno u vodi ili
mlijeku)
1 glavica crnog luka
sitno sjeckani persun
2 kasicice vegete
1 jaje
biber
1 kasicica sode bikarbone(ravna)




Priprema

1. Luk sitno nasjeckati ili narendati na krupno kao jabuke i pomijesati sa svim sastojcima
pa dobro umijesiti.
2. Podijeliti na 8 djelova i napraviti loptice pa ih ostaviti 2-3 sata u frizider.
3. Rastanjiti izmedju dva sloja providne folije ili kesa za zamrzivac.
4. Peci na teflonskom tiganju na vrlo malo ulja
5. Moze se sitno nasjeckati jos jedna glavica crnog luka pa kad se na tanjir stavi jedna
snicla pospe se lukom, preko nje se stavi druga snicla i tako redom. Na ovaj nacin ce luk
malo da omeksa a snicle ce da prime njegov miris
Posluživanje
Zaboravih da napisem ali evo sad da dodam ja ove snicle obicno sluzim sa sosom koji
napravim tako sto domaci majonez razblazim sa 2 kasicice kiselog vrhnja i onda dodam
sjeckanog persuna.
Recept za domaci majonez je ovdje

www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar