loading...

Danas za ručak: Zapečeni karfiol sa bechamel sosom



Sastojci:

    600 g karfiola
    200 g sira za rendanje (npr. trapist)
    0,5 l mlijeka
    2 kašike margarina
    2 kašike brašna
    1/2 kašike mješavine začina (vegeta)



Priprema:

Očistiti karfiol, podijeliti ga na manje komade, te ga skuhati u slanoj vodi. Nakon kuhanja ocijediti. Spremiti bechamel sos na sljedeći način: uzeti manju šerpu, otopiti dvije kašike margarina, dodati dvije kašike brašna, promiješati, dodati hladno mlijeko. Konstantno miješati na srednjoj temperaturi, kako se brašno ne bi zgrudvalo.

Dodati vegetu i začine.Tepsiju nauljiti. Dodati karfiol, preliti ga bechamel sosom, te narendati sir preko svega. Peći u zagrijanoj rerni, na 200 stepeni oko 20 minuta. Kad sir porumeni, izvaditi i servirati kao prilog uz neko jelo ili kao glavno jelo.
Prijatno!

Radiosarajevo.ba
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar