POTREBNO JE:
Za koru:
500 g brašna,
100 g margarina,
1 dl ulja,
1 jaje,
malo soli,
1/2 paketića kvasca,
1 dl mleka,1 kašičica šećera
Za fil:
200 g sitnog sira,
1 žumance,
1dl jogurta,
ako je potrebno soli
Za premazivanje:
1 belance
malo susama
PRIPREMA:
U decilitar mlake vode promešajte kašičicu šećera i kavasac. Ostavite da stoji desetak minuta. U plastičnu činiju pripremite sve ostale sastojke i dodajte nadošli kvasac. Zamesite testo i pokrijte krpom. Ostavite da stoji oko sat vremena na toplom.
Nadošlo testo premesite i podelite u dva manja dela, razvucite oklakijom što tanje. Sir, jogurt i žumance, dobro promešajte. Razvučeno testo premažite polovinom fila.
Namazanu koru urolajte. Isto postupite i sa drugom polovinom testa i fila. Urolane štrudle premažite viljuškom umućena belanca i pospite susamom. Isecite na manje štrudlice.
Poređajte u namazan pleh i pecite oko 25 minuta na temperaturi od 250 stepeni. Pečene štrudlice izvadite iz rerne i prekrijte krpom par minuta.
***PRIJATNO***
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar