loading...

Turske lepinje s jogurtom

Sastojci

Lepinjice:

500 g glatkog brasna

160 ml čvrstog jogurta 3,2%

200 ml mlijeka

130 ml biljnog ulja

1 žličica soli

1 pecivni prašak

Premaz:

2 žlice čvrstog jogurta

2 žlice ulja

1 žlica nigelle/sezama

Priprema

U posudu stavite brasno,dodajte mu sol i prasak za pecivo .Dobro promijesajte . U zdjelicu pomjesajte mokre sasatojke :jogurt,ulje i mlijeko .Promijesajte dobro. Mokru smjesu dodajte brasnu i zamijesite tijesto ,ako treba dodajte jos malo brasno .Zamijesajte tijesto koje se ne lijepi.
Tijesto podijelite u dvanaest djelova/malih loptica. Razvaljajte svaku lopticu na velicinu malog tanjurica za kavu.Slozite ih na lim na koji ste prije toga stavili papir za pecenje.
Napravite premaz:

U posudu stavite jogurt dodajte ulje i sjemenke nigelle ili sezama ,promijesajte. Premazite lepinjice smjesom od jogurta pa s vilicom zagrebite na kriz po lepinji. Premazane lepinje pecite u zagrijanoj pecnici na 200C/30min.ili dok ne dobiju lijepu boju.

Izvor:

www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar