Sastojci
Lepinjice:
500 g glatkog brasna
160 ml čvrstog jogurta 3,2%
200 ml mlijeka
130 ml biljnog ulja
1 žličica soli
1 pecivni prašak
Premaz:
2 žlice čvrstog jogurta
2 žlice ulja
1 žlica nigelle/sezama
Priprema
U posudu stavite brasno,dodajte mu sol i prasak za pecivo .Dobro promijesajte . U zdjelicu pomjesajte mokre sasatojke :jogurt,ulje i mlijeko .Promijesajte dobro. Mokru smjesu dodajte brasnu i zamijesite tijesto ,ako treba dodajte jos malo brasno .Zamijesajte tijesto koje se ne lijepi.
Tijesto podijelite u dvanaest djelova/malih loptica. Razvaljajte svaku lopticu na velicinu malog tanjurica za kavu.Slozite ih na lim na koji ste prije toga stavili papir za pecenje.
Napravite premaz:
U posudu stavite jogurt dodajte ulje i sjemenke nigelle ili sezama ,promijesajte. Premazite lepinjice smjesom od jogurta pa s vilicom zagrebite na kriz po lepinji. Premazane lepinje pecite u zagrijanoj pecnici na 200C/30min.ili dok ne dobiju lijepu boju.
Izvor:
www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar