Sastojci:
-600 g naranče
-10 jaja
-250 g šećera
-2 Vanilin šećera
-200 g čokolade za kuhanje
-300 g mljevenih oraha
Za posluživanje:
-1 Šlag pjena
-125 ml mlijeka
Priprema:
Naranče ogulite i odvojite kriške.
Pirjajte ih oko 30 minuta na laganoj vatri, a potom ih ohladite.
Ohlađene naranče usitnite u kašicu.
Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.
Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte.
Dodajte naribanu čokoladu, orahe i naranče.
Na kraju, lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u kalup (promjera 26 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 80 minuta.
Pečenu tortu prelijte tamnom čokoladnom glazurom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar