Sastojci :
Za rafaelo:
100 ml slatkog kondenziranog mlijeka
100 gr neslanog maslaca
100 gr kokosa
100 gr krem sira (philadelphia,abc i sl.)
4 kasikice tecnog meda ili agavinog sirupa
100 gr ca. cijelih przenih badema (ili
ljesnjaka)
Za oblaganje rafaela:
50 gr ca. Rice Krispies ili Cheerios
300 gr bijele cokolade (otopljene)
200 gr kokosa
Priprema:
1. Prvo cete ispeci bademe,mozete u tavi ili u pecnici na 200' ca.10 min.Ostavite ih na
stranu da se hladnu.
2. Na laganoj vatri zagrijavajte maslac i slatko kondenzovano mlijeko(primjer kako ga
napraviti ako nemate kupovno) ,dok se maslac skroz ne otopi i ne dobijete finu,glatku
masu.U to dodajte kokos,promjesajte i ostavite da se skroz ohladi.
3. Dok se smjesa hladi ,pjenjacom umutite omeksali krem sir sa tecnim medom.To dodajte
u ohladjenu kokos masu.Dobro izmjesajte da se sjedini i ostavite nekih 30 min. u
hladnjak,da se smjesa stisne,da mozete oblikovati kuglice.
4. Kad se smjesa stisla uzimajte male komadice smjese,velicine veceg ljesnjaka i u svaki
komadic stavite po jedan przeni badem i lagano oblikujte kuglice.
5. Rice Krispies ili u mom slucaju Cheerios sameljite,ne bas sasvim sitno i stavite u plicu i
siru posudu.Svaku kuglicu sa bademom dobro uvaljajte u pripremljenu mljevenu smjesu
krispija,neka vam se dobro zaljepi za kuglice i stavljajte na tacnu.Neka vam kuglice
budu odvojene jedna od druge.Stavite ih 30-ak min. u hladnjak da se malo stisnu.
6. Sad otopite bijelu cokoladu i pripremite kokos.Svaku kuglicu umacite u cokoladu,neka
se visak cok. ocjedi i odmah uvaljate u kokos. Od ove mjere cete dobiti oko 35-40
kuglica ,ovisno o velicini !
Raffaello mozete drzati u hladnjaku s tim sto cete ih obavezno izvaditi iz hladnjaka barem
jedan sat prije posluzivanja.Tada su najbolje,fine kremaste i tope se u ustima!Uzivajte!
Izvor:(coolinarika.com)
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar