Sastojci:
Kora
-18jaja
-10kaš.šećera
-15kaš. mljevenih oraha(oko 300gr.)
-2kaš.brašna
-2kaš.ulja
-2 praška za pec.
Bijeli krem
-700ml.slatkog mlijeka
-6kom.vanilin šećera-Dolcela
-6kaš.brašna
-2kaš. gustina za kolače
-1 margarin
-200gr. prah šečćera
Krem sa orasima
-300gr.prah šećera
-5 kaš.hladne vode
-150gr.čokolade za kuvanje
-1 jaje
-300gr.mljevenih oraha 1margarin
Jaffa keks
-4 kutije x 150grama
Priprema:
Kora:
Ako se peče u velikom plehu(kao što sam ja)peku se dvije kore po 9 jaja, mute se bjelanca sa šećerom, dodaju žumanca i tako redom od predviđenih sastojaka po pola.
Pečena kora se izreže po širini na dva dijela, tako se ukupno dobiju četiri.
Ako se peku kore u okruglom kalupu onda se peku 4, po 4 jaja itd.
Bijeli krem-kuvati uobičajeno, hladan spojiti sa umućenim margarinom i šećerom.
Krem sa orasima-u šerpicu staviti prah šećer i preliti ga vodom samo koliko da se okvasi, kad provri dodaju se orasi i čokolada, miješa koliko samo da se čokolada istopi i skloni sa vatre.
Hladan se doda umućenom margarinu sa jednim jajetom.
Redanje:
Kora-tamni fil-kora-bijeli fil(četvrtina od pripremljenog)ređanje jaffa keksa na podlozi čokoladnom stranom na dolje;-opet bijeli fil;ide druga kora-tamni fil-treća kora-bijeli fil i drugi red jaffa keksa-bijeli fil i poslednja kora
Preuzeto sa:www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar