loading...

Čokoladna fantazija

Sastojci:

Tjesto (solja od 2 dl.):
2 solje brasna
2 solje secera
1/2 solje ulja
2 solje jogurta
2 kasicice sode bikarbone
2 kasicice kakaoa (tamnijeg).

Preliv:
10 kasika secera
10 kasika mljeka
100 g. maslaca
100 g. cokolade


Priprema:

1. U posudu za mucenje stavite brasno,sodu bikarbonu,i kakao.Dodajte secer,i dobro
promesajte. Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvica i na kraju
ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka. Pleh okrugli oblozite papirom za
pecenje i sipajte masu. Pecite na 220 °C u zag.rerni oko 30 min. Za to vreme dok se
kolac pece napravite preliv. U posudicu stavite seckani maslac,mleko,secer,cokoladu,i
po zelji rum i mesajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti
preliv a to bude brzo.
2. Pecen i jos vruc kolac u plehu isecite na kednake kocke i prelijte svuda sa
prelivom.Kolac ostavite da upije i dobro ga ohladite..pa uzivajte!
3. Ovako izgleda kolac kada ga dobrooooooo ohladite!!!!
Posluživanje
Samo da dodam ako u preliv stavite mljecnu cokoladu za kuvanje onda stavite 5 kas. secera
u preliv lepse je.A rum je meni obavezan ;))

Izvor:(coolinarika.com)
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar