loading...

Pržene pogačice od krumpira

Jeftino i ukusno jelo,koje se može upotrijebiti kao prilog,ili zajedno s povrćem kao glavno jelo....Može se i puniti s ostacima pečenoga mesa ili šunke....
Sastojci

     1 kg
    krumpira
     10 dag
    masnije slanine
     1 v.ž
    ulja
     1
    svežanj vlasca
     1(30 dag)konzerva
    kukuruza
     10 dag
    glatkoga brašna
     1
    jaje
     
    sol,papar,muškatni oraščić
     3 v.ž
    maslaca


Priprema

    Krumpire oprati,staviti u lonac,preliti ih vodom da su svi prekriveni i kuhati 30 minuta.U međuvremenu narezati slaninu na kockice,te ju popržiti na ulju da postane staklasta.Vlasac oprati i osušiti te sitno narezati(ja sam koristila suhi).Kukuruz dobro ocijediti.
    Krumpir dobro ocijeditite te ga ogulite.Još vruće krumpire protisnuti i dobro zgniječiti.Ostaviti ih da se ohlade.U krumpire dodati2/3 brašna i jaje te zamijesiti glatko tijesto.Posoliti,popapriti te začiniti s muškatnim oraščićem.Ako je tijesto jako rijetko,dodati više brašna.
    U tijesto od krumpira umijesiti slaninu,vlasac i kukuruz.Od tijesta napraviti veći valjak koji zatim narezati na kolutiće veličine oko 1,5 cm.Rukama oblikovati pravilne pogačice.
    U tavi zagrijati maslac te popeći pogačice  od krumpira s obje strane oko 8 minuta,dok ne postanu zlatnosmeđe boje.
    Pržene pogačice mogu se i zamrznuti,najbolje u plastičnim posudama ili vrečici.Poslije se samo prepeku u pećnici.

Posluživanje
Uz pogačice možete poslužiti kiselo vrhnje,špinat,cvjetaču ili brokulu.Ili kao prilog mesu.Umjesto slanine u pogačice se može staviti šunka ili ostaci pečenog mesa.Pogačice mogu biti i vegetarijansko jelo ako se izostavi slanina te se u tijesto doda naribana mrkva ili tikvica.Tikvicu treba dobro iscijediti da tijesto ne bude vodenasto.Po želji se također može dodati sitno narezano začinsko bilje.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar