loading...

Posni trostruki užitak


Ovo je inace jedan od mojih omiljenih kolaca. Onda sam ja morala malo da izmenim pravi recept trostrukog uzitka da bih dobila ovaj moj posan bez mleka i jaja... Mogu samo da kazem da je odlican,nema nikakve razlike izmedju ovog i pravog trostrukog uzitka,mozda je ovaj i lepsi 

Sastojci

    BISKVIT
     6 kasika kristal secera
     50ml ulja
     1dcl kisele vode
     4 kasike przenih,mlevenih lesnika
     150g brasna
     1 prasak za pecivo
    KREMA
     6dcl mleka od soje ili pirinca
     10 kasika kristal secera
     2 pudinga od vanile
     malo arome vanile
     200g margarina
     100g posne cokolade
    JOS..
     oko 200g posnog keksa
     malo vode(za umakanje petit keksa)
     malo arome ruma
    GLAZURA
     100g posne cokolade
     3 kasikice vode
     3 kasikice secera
     50g margarina

Priprema

    U posudu za mesanje prosejati brasno sa praskom za pecivo,dodati mlevene lesnike,secer,ulje i kiselu vodu.Sve promesati sa kasikom i staviti u pleh(28x33cm velicine) oblozen pek papirom i peci u vec zagrejanoj pecnici na 220 stepeni dok ne porumeni.
    Napraviti mleko po uputstvu sa kutije.5 dcl sojinog mleka staviti da provri sa secerom,a u ostatak razmutiti puding.Kada je mleko provrilo,skloniti sa vatre,umesati puding i vratiti na vatru-kuvati jos 5 minuta dok se ne zgusne.
    Podeliti na dva dela.U jedan deo dodati cokoladu izlomljenu na kockice i mesati dok se cokolada ne rastopi.
    U drugi deo dodati malo arome vanile i promesati.
    Ostaviti da se ohladi.
    Margarin malo omeksati u mikrotalasnoj pa umutiti penasto.U svaku polovinu krema dodati pola margarina i umutiti.
    Peceno i ohladjeno testo premazati sa zutim filom,na nju redjati petit keks koji smo malo umocili u vodu sa rumom,na keks nanesemo cokoladni fil,a na njega glazura od cokolade.

Izvor:www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar