loading...

PICOLINA ILI PUNJENI UŠTIPAK

Sastojci:

Tijesto
 
-1 kg mekog brašna 
-2 kašike ulja 
-1 kašika soli 
-2 kašike šećera 
-1 jogurt 
-2 jaja 
-0,5 l mlijeka 
-1 prašak za pecivo 
-1 kvasac ( suhi ili svjezi )
 
Za punjenje
  
-ketchup  
-ajvar  
-salama  
-sudzuk  
-zdenka sir  
-tvrdi sir  
-šampinjoni

Priprema:

Malo mlijeka , šećer i kvasac izmiješati

U brašno staviti sve namirnice za tijesto i izmiješani kvasac i rukom dobro izraditi dok ne dobijemo glatko tijesto.

Ostaviti ga dva sata u hladnjaku.

za to vrijeme narendati salamu i sir a ostale sastojke tanko narezati…

Rzvaljati tijesto ( da bude malo duguljasto ) tako da kad se preklopi bude veličine tave u kojoj ćete peći picolinu.

Premazati ketchupom i ajvarom tako da krajevi tijesta ostanu suhi.

Na jednu polovinu picoline narendati salamu i poredati sudžuk, šampinjone, zdenku i na kraju naribati tvrdi sir.

Preklopiti tijesto i dobro zatvoriti krajeve .

Pržiti na zagrijanom ulju u tavi prvo jednu pa drugu stranu.

Izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Gotovo!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar