Sastojci za kore:
10 jaja
10 kasika secera
8 kasika orasa
4 kasike brasna
1 prasak za pecivo
za prelivanje kora 500 ml cokoladnog mleka
Fil:
500 gr slaga u prahu (ja sam koristila C slag)
6 dcl kisele vode
700 gr kisele pavlake
250 gr secera u prahu
300 gr mlevene plazme
Priprema:
Ulupati 5 belanaca u cvrst sneg i postepeno dodavati 5 kasika secera te mutiti da se secer otopi. Dodati 5 zumanaca jedno po jedno neprekidno muteci mikserom. Nakon toga umesati 4 kasike mlevenih orasa, 2 kasike brasna pomesanog sa pola praska za pecivo. Kada to dodate, sve lagano promesati varjacom. Smesu uliti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci na 200 stepeni da porumeni. Ja sam pekla u velikoj tepsiji 30×30 cm, a vi mozete i u manjoj, tada ce vam biti visa torta. Od preostalog materijala ispeci jos jednu koru.
Fil:
Umutiti slag sa 6 dcl kisele vode. Kiselu pavlaku, plazmu i secer u prahu izmesati, i u to dodati 6 kasika ulupanog slaga. Sve dobro sjediniti.
Finalni postupak:
Koru staviti na tacnu i preliti sa 250 ml cokoladnog mleka. Premazati polovinom fila, i na fil polovinu slaga. Preklopiti drugom korom i nju preliti sa 250 ml cokoladnog mleka, drugom polovinom fila i drugom polovinom slaga….Ja sam na svako parce ubola malu dekoraciju od topljene cokolade. Par sati nek stoji torta na hladnom, potom je isecite na kocke pa posluzite uz solju domace crne kafe.
Prijatno!
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar