Sastojci:
Petit keks
1 litar mlijeka
12 kasika gustina
8 kasika secera
200 gr margarina
300 gr cokolade za kuvanje
1/2 litre slatkog vrhnja
Priprema bijele kreme:
Pomijesati 2 dcl mlijeka sa 12 kasika gustina te dobro umutiti zicom da se razbiju grudvice. U 8 dcl mlijeka staviti 8 kasika secera i staviti da kuha. U vrelo mlijeko ubaciti smjesu sa gustinom i neprestano mjesati dok se ne zgusne. U ohladjeno dodati 200 gr margarina i dobro umutiti.
Crna krema:
Otopiti 300 gr cokolade za kuvanje u 1/2 litre slatkog vrhnja (topiti na laganoj vatri, mijesati stalno-ne smije prokuhati).
Slagati: Lagano namakati petit keks u mlijeko, slagati u tepsiju. Preko keksa ide bijela krema, a potom crna. Ravnomjerno rasporediti i dobro ohladiti par sati u frizideru. Kolac isjeci na kocke i posluziti.
Prijatno!
Izvor: tortekolaci.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar