Sastojci
Tijesto
3 zutanjka
40 dag glatkog brasna
12 dag mljevenog secera
1 margarin
Orah smjesa
9 zutanjaka
9 bjelanjaka
3 velike zlice grisa
25 dag mljevenih oraha
2 velike zlice kakaa
15 dag mljevenog secera
1/3 Praška za pecivo Dolcela
Priprema
Tijesto:
1.
Margarin ostavimo da omeksa na sobnoj temperaturi (ja ga stavim na radijator da ubrzam postupak). Obavezno margarin treba biti jako dobro omeksan.
Brasno, 3 zutanjka, mljeveni secer i po zelji ribanu limunovu koricu ili 2 vanilin secera sjedinimo te u tu smjesu ubacimo omeksani margarin te mjesimo dok smjesa ne postane kompaktna. Nakon toga podijelimo smjesu na dva jednaka dijela pomocu vage (obicno mi smjesa bude između 750 i 800g tako da dok podijelim bude svako tijesto oko 375 do 400g tezine). Nakon sto smo to napravili bacamo se na spremanje orah smjese.
Orah smjesa
1.
Jaja podijelimo na bjelanjke i žutanjke. Žutanjke izmiksamo zajedno sa 2/3 mljevenog secera i 3 zlice vode.
Bjelanjke izmiksamo te pred kraj dodamo 1/3 mljevenog secera i izmiksamo.
.mljevene orase, kakao, gris i prasak za pecivo pomjesamo zajedno.
1. Polako dodajemo izmiksane bjelanjke u zutu smjesu. Napomena: bjelanke obavezno dodajemo malo po malo i lagano mjesamo!
2. Nakon sto smo dodali bjelanjke u zutanjke na redu je da dodamo suhu smjesu. Dodajemo zlicu po zlicu i polagano mjesamo.
2.
Tepsiju blago nauljimo i pospemo sa brasnom.
Tijesto razvaljamo i pomocu klagije prebacimo tijesto u tepsiju. Moja tepsija je velicine 23x30cm tako da sam tijesto razvaljala po tim dimenzijama. Priznajem da ispocetka nisam uspjela iz prve prebaciti tijesto pa bih vracala i izmjesila pa opet razvaljala i prebacila.
Nakon toga stavimo smjesu od oraha na tijesto. Drugi komad tijesta razvaljamo i prebacimo na orah smjesu. Sa cackalicom probodemo na par mjesta te stavimo peci na 150° otprilike sat vremena.
preuzeto sa : coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar