Sastojci
1 Punjeni Muffins s okusom vanilije Dolcela
1 jaje
100 ml ulja
125 ml vode
150 ml mlijeka
100 ml slatkog vrhnja
250 g mascarpone sira
Za glazuru:
300 g čokolade
100 g maslaca
Priprema
1.
Mješavinu za tijesto uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i vodu. Miješajte el. miješalicom dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu izlijte u posudu za pečenje (32×22 cm) koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
2.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200° C oko 20 minuta. Pustite da se biskvit ohladi a zatim ga po dužini oprezno prerežite da dobijete dva biskvita.
3.
Za kremu u hladno mlijeko uspite sadržaj vrećice i žlicom miješajte dok se krema ne zgusne. U drugoj posudi sir i slatko vrhnje dobro izmiješajte. Zatim dodajte kremi i sve promiješajte da dobijete glatku kremu.
4.
Na prvi biskvit nanesite kremu, poravnajte i prekrijte drugim biskvitom. Lagano pritisnite da se slijepe kao sendvič. Ostavite u hladnjaku 1-2 sata da se dobro ohladi. Zatim kolač narežite na kocke.
5.
Maslac zagrijte da zavri te maknite s vatre. Dodajte čokoladu natrganu na kocke i miješajte da se otopi.
6.
Kocke kolača posložite na žičanu rešetku tako da ostane razmak između njih. Zatim ih prelijte čokoladnim preljevom i pustite da se ohlade.
Posluživanje
Držite kolačiće u hladnjaku do posluživanja.
Savjet
Ispod rešetke stavite papir za pečenje tako da lakše skupite čokoladu koja se ocijedi i tako ju možete opet iskoristiti.
preuzeto sa : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar