loading...
Ova torta je pravi izbor za vas. Isprobajte, nećete požaliti !
Sastojci
300 g Petit keksi
50 ml Mlijeko
500 ml šlaga
500g maskarpone sira
Par kapi ekstrakta od vanilije
2 vanilin šećera
2 žlice nutele
Priprema
1.
Petit kekse samljeti u multipraktiku. Možete ih također natrgati na manje komade i staviti u vrećicu za zamrzivač i izdrobiti ih pomoću valjka za tijesto. Samo što taj postupak malo duže traje.
Kada ste kekse usitnili, zagrijite mlijeko i prelije preko keksa i pomiješajte da dobijete čvrstu smjesu. Ako je smjesa pretvrda dodavati još mlijeka. Dodati i 2 žlice nutele i sve sjediniti.
Takvu smjesu posložiti na dno kalupa za torte.
2.
Krema
Maskarpone promiješati mikserom i dodati šlag te miksao do željene tvrdoće kreme. Postepeno dodavati želatinu i ekstrakt vanilije. Nakraju staviti vanilin šećer. Ukoliko želite da krema bude slađa, dodati šećer u prahu. Ja šećer nisam stavljala.
Kremu staviti u kalup preko podloge od keksa
3.
Ganache krema
Šlag zagrijati do vrenja i staviti Čokoladu da se otopi. Kremu preliti preko bijele kreme i staviti u hladnjak da se ohladi.
preuzeto sa : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar