loading...

Ova torta je pravi izbor za vas. Isprobajte, nećete požaliti !


Sastojci

    300 g Petit keksi
    50 ml Mlijeko
    500 ml šlaga
    500g maskarpone sira
    Par kapi ekstrakta od vanilije
    2 vanilin šećera
    2 žlice nutele





Priprema

    1.

    Petit kekse samljeti u multipraktiku. Možete ih također natrgati na manje komade i staviti u vrećicu za zamrzivač i izdrobiti ih pomoću valjka za tijesto. Samo što taj postupak malo duže traje.
    Kada ste kekse usitnili, zagrijite mlijeko i prelije preko keksa i pomiješajte da dobijete čvrstu smjesu. Ako je smjesa pretvrda dodavati još mlijeka. Dodati i 2 žlice nutele i sve sjediniti.
    Takvu smjesu posložiti na dno kalupa za torte.
    2.

    Krema

    Maskarpone promiješati mikserom i dodati šlag te miksao do željene tvrdoće kreme. Postepeno dodavati želatinu i ekstrakt vanilije. Nakraju staviti vanilin šećer. Ukoliko želite da krema bude slađa, dodati šećer u prahu. Ja šećer nisam stavljala.
    Kremu staviti u kalup preko podloge od keksa
    3.

    Ganache krema

    Šlag zagrijati do vrenja i staviti Čokoladu da se otopi. Kremu preliti preko bijele kreme i staviti u hladnjak da se ohladi.




preuzeto sa : coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar