Sastojci 4 osobe
1 glavicu zelene salate( ja sam stavila 6-7 listova)
vezica rotkivca (4-5 rotkvica)
vezica mladog luka (4-5 komada)
vezica peršina( ja to otrpilike otkinem i stavim šaku
vezica kopra (otrpilike kao i kopar)
2 manja krastavca ili 1 veći
2 jaja (ja sam stavila jedno jaje)
200 gr kiselo vrhnje ili pavlake( ja sam stavila1 grčki jogurt, kašiku milerama i malo tecnog jogurta jer mi je trebalo da povežem)
so
Priprema
1.
Zelenu salatu dobro oprati i isjeci na rezance.
Skuhati jaja na tvrdo. Oguliti i isjeci na kockice. Krastavac isjeci na kockice.. kao i jaja.
Nasjeckati mladi luk, peršun, kopar.rotkive.
Sve izmješati i posoliti i preliti sa mileramom.. ( ja sam napisala ja sam stavila grčki jogurt i kašiku milerama i malo tečnog jogurta jer mi je bilo dosta gusto)Ostaviti malo da se povežu sastojci..
Posluživanje
Salata služiti uz meso, platu, povrce.. i sl
preuzeto sa : coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar