Sastojci
Biskvit:
3 kom jaja
1 šoljica šećera
1 šoljica griza
1 1/2 šoljica brašna
1/2 kesice Praška za pecivo Docela
1 kom Vanilin šećera Dolcela
1 šoljica jogurta
1/2 šoljice ulja
2 kom naranče-korica
Zaljev:
2 1/2 šoljice šećera
3 šoljice vode
1/4 šoljice svježe iscjeđenog soka naranče
Bijeli fil-puding
3 šoljice mlijeka
3 kašike šećera
1 kom vanila šećera
1 kašika Kokosovog brašna Dolcela
1 kašika Gussnela Dolcela (gustina)
2 kašike brašna
Fil od naranče:
4 šoljice soka od naranče
3 kašike šećera
3 kašike Gussnela Dolcela (gustina)
Šoljica 2 dl
Priprema
1.
Prvo ispeći biskvit.Umutiti jaja sa šećerom,dodati vanilin šećer, postepeno dodavati ulje, jogurt, miksati pa dodati griz,brašno sa praškom za pecivom i na kraju koricu od naranče. Smjesu izliti u tepsiju (vel 20-35) i peći u zagrijanoj rerni na 200 C dok fino porumeni.(nekih 20 min)
2.
Skuhati zaljev.U posudu staviti šećer, preliti ga vodom i kuhati, ukuhati fini zaljev.U zaljev sipati svježe iscijeđeni sok naranče.Ovim zaljevom zaliti pećen i ohlađen biskvit.Bit će dobro natopljen, tako treba, samo ga pustite da se sve dobro ohladi , a biskvit je veoma sočan.
3.
Skuhati bijeli fil puding, koji se izlije po sočnom biskvitu.Od količine mlijeka odvojiti 1 šoljicu te izmiješati sa brašnom i gustinom.U posudu staviti mlijeko sa šećerom i vanilijom, te kašiku kokosovog brašna, neka prokuha , pa postepeno dodavati masu sa brašnom i gustinom, skuhati puding.Dobro ga promiješati i još topal izliti na biskvit.Ostaviti da se hladi.
4.
Skuhati fil od naranče. odvojiti jednu šoljicu soka i umutiti gustin. U posudu staviti 3 šolje soka sa šećerom neka prokuha, pa dodati masu sa gustinom i kuhati na laganoj vatri..Kuhani fil odmah izliti po ohlađenom pudingu.Kolač ostaviti da se ohladi. Hladan izrezati i poslužiti.
Posluživanje
Prijatno!
preuzeto sa ; coolinairka.com
Nema komentara:
Objavi komentar