Sastojci 8 osoba
Sasztojci za biskvit:
6 belanaca
90 g brašna
30 g ne mlevenog maka
30 g mlevenog maka
pola kašičice soli
Sastojci za fil:
350 g krem sir
200 g masnijeg kravljeg sira
50 do 75 g - kisele pavlake
1/4 kašičice belog luka u prahu
100 g sitnije sečenog sušenog paradajza koji nije u ulju ili zelene i crne maslinke
2 struka mladog luka ( ne mora )
Za ukrašavanje:
sitno iseckan peršun, listići peršuna, parmezan sir
Priprema
1.
Polovinu maka samleti i dodati u brašno, takođe dodati mak, koji nije samleven i izmešati sve zajedno.
Belanca, sobne temperature umutiti sa solju u šne.
Dodavati po malo brašno sa makom u šne i spatulom sjediniti, nežnim pokretima.
2.
Pleh, veličine 33cm X 25cm, ili sličnih veličina, podmazati sa malo ulja i posuti brašnom.
Sipati pripremljenu masu u pleh, poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni ,na 180°C oko 7 do 9 minuta, pazite da ga ne prepečete, prilikom motanja će vam popucati. ( ako hćete da je rolat deblji, onda peći u manjem plehu.
Ispečen rolat prevrnuti na kuhinjsku krpu i zaviti u rolat. Ostaviti da se potpuno ohladi.
3.
Dok se rolat hladi pripremiti fil.
U zdelu za mućenje staviti krem sir, sobne temperature, kravlji masniji sir i kiselu pavlaku, dodati beli luk u prahu i umutiti sve zajedno. Na kraju dodati sušeni paradajz, ali ne onaj koji je bio u ulju, ja sam imala onaj koji je bio u ulju i dobro sam ga ocedila u nekoliko kuhinjskih papira.Umesto sušenog paradajza, možete staviti sitno iseckane zelene i crne maslinke.
Pre nego što dodate sušeni paradajz, odvojiti jedan deo za premazivanje rolata odozgore.
Peršun sitno iseckajte a ostavite i neke lepe listiće za ukrašavanje.
4.
Razviti rolat, premazati sa pripremljenom kremom od krem sira, posuti sa sitno iseckanim mladim lukom, ako ga nemate i ne mora, ovo je mnogo više radi kontrasta boja, možete posutri i sa krupnije sečenim peršunom. Zaviti u rolat.
Premazati odozgore sa odvojenim delom fila, posuti sitno iseckanim peršunom, preko izrendati sitno parmezan sir i ukrasiti listićima peršuna, ili kako vi već volite.
5.
Ostaviti da se dobro rashladi a fil stegne. Najbolje je pripremiti veče pre.
Ovaj rolat je filovan i posle sat vremena isečen, mi smo imali goste pa nisam mogla da čekam da se fil stegne, ali je fil dosta gust.
Zato prvo staviti 50 g kisele pavlake, pa ako vam je fil pregust, dodati još, ali ne previše.
6.
Poslužiti uz pivo ili belo vino.
7.
Prijatno!!!!
preuzeto sa : coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar