Jesen je stigla, a s njom i sezona mnogima omiljene poslastice –
kestenja na vatri. Naravno, danas se to radi u rerni, a evo kako da vam
ispadnu baš kako treba
Da biste ispekli kestenje nije potrebna
nikakva velika mudrost. Ipak, mnogi izbegavaju da to rade kod kuće, jer
im se čini kao previše posla, pa onda bacaju pare na precenjeno kestenje
sa ulice.
Međutim, vrlo je lako. Za početak, potrebno vam je
sveže kestenje i jedan nož. Ali, ne bilo kakav! Da se ne biste posekli,
uzmite oštar reckavi nož za hleb. Svaki kesten zasecite po širini, sve
dok se ljuska lepo ne rastvori.
Potom, prebacite rasečene
kestenove u šerpicu, dodajte vodu i malo posolite. Pustite da se krčka
dok ne provri, a potom kestenje izvadite iz vode, prebacite u tepsiju i
stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče 15 minuta.
Kad
kestenje bude pečeno, stavite ga na tanjir, prekrijte krpom i ostavite
nekih 5 minuta da odstoji. Ovo će vam olakšati čišćenje.
Uživajte!
(Telegraf.rs)
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar