njegovo “veličanstvo”kuglof,sočan,čokoladni biskvit,neobično kokos
punjenje.savršena kombinacija;)))
Sastojci 10 osobe
sastojci
čokoladno biskvitno tijesto
100g. putera/maslaca
100g. Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
100ml. mlijeka
100ml. Slatkog vrhnja Dolcela
50g. otopljene čokolade za kuhanje
2 cijela jaja
1 žumanjak
150g. Pšenično glatko brašno Podravka
1 Prašak za pecivo Docela
punjenje za čokoladni kuglof
100g. Kokosovog brašna Dolcela
50g. Šećera ( kristal)
150ml. Slatkog vrhnja Dolcela
1 bjelanjak -čvrsti snijeg
1-2 ravne žlice Gussnela Dolcela (gustina)
Priprema
1. za čokoladni biskvit potrebno je,maslac,sobne temperature pjenasto umutite sa
šećerom i vanilin šećerom.lagano dodajte,jedno,po jedno jaje,brašno pomiješajte sa
praškom za pecivo,nastavite mutiti i dodajte čokoladu, mlijeko.i slatko vrhnje.
2. za punjenje kuglofa pripremite,pomiješajte kokos,sa šećerom i gustinom,dodajte slatko
vrhnje,bjelanjak,i sve dobro promiješajte.
3. kalup za kuglof namažite maslacem,pa lagano izlijte polovicu tijesta,preko stavite
punjenje od kokosa i prelijte ostatkom čokoladnog tijesta.pecite na 180 stupnjeva 25-30
minuta.
Posluživanje
topli kuglof pospite kokosom ili za svečanije prigode možete ga preliti čokoladnom
glazurom,po okusu i lijepom mirisu podsjeća me na bounty čokoladice..
www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar