loading...

Zagrebačke kocke




Potrebno:
Za biskvit:
5 jaja
25 dag šećera
20 dag brašna
2 žlice kakaa u prahu
,5 dl vruće vode
1/2 praška za pecivo

Za kremu:
1 l mlijeka
18 dag brašna
6 žumanjaka
15 dag šećera u prahu
1 margarin ili maslac
Za šaum:
6 bjelanjaka
30 dag šećera
Priprema:
Biskvit:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke.
Miksati žumanjke sa šećerom dok ne postanu pjenasti, pa postepeno dodavati vodu i brašno pomiješano sa praškom za pecivo i kakaom.
Na kraju lagano umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka.
Izliti u namašćen i pobrašnjen lim (malo veći kako biskvit ne bi bio previsok) i peći na 180℃ 30 min.
Krema:
Od litre mlijeka odvojiti 3 dl a ostalo staviti u lonac na pari u kojem će se krema kuhati.
Miksati žumanjke dok ne postanu pjenasti, dodato mlijeko i brašno pa tu smjesu uliti u zakuhalo mlijeko na pari. Kuhati stalno miješajući dok se krema ne zgusne. Ovaj postupak si možete olakšati ako kremu miksate dok se kuha.
U ohlađenu kremu umiješati margarin izrađen sa šećerom u prahu i dobro sjediniti mikserom.


Šaum:
Miksati bjelanjke dok ne budu potpuno čvrsti, pa postepeno dodavati šećer stalno miksajući.
Prebaciti u lonac na paru pa miješajući kuhati 6-7 minuta dok ne primjetite da se šećer otopio i da se masa prilično zgusnula.
Ohlađen biskvit premazati kremom i šaumom te preliti čokoladnom glazurom (koju možete i dekorativno nakapati po kolaču �� ) Biskvit je dobro prije nanošenja kreme namočiti sa 2 dl toplog mlijeka jer će tako biti puno mekši i izdašniji!
Dobar tek!

http://recipeci.com/
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar