loading...

Pravi Božji dar: Ovo idealno povrće štiti u borbi protiv raka crijeva, čuva srce i snižava kolesterol


    Tikvice povoljno djeluju na probavu, snižavaju kolesterol, a zahvaljujući velikoj količini antioksidanata u njima, djeluju čak i protuupalno.
    Ono što tikvice izdvaja kao idealnu namirnicu jeste niska kalorijska vrijednost, a uz to su i bogate vitaminima i neophodnim nutrijentima poput vlakana.




    Zajedno s dinjama i krastavcima pripadaju porodici Cucurbitacea. Iako ima više vrsta tikvica, navikli smo na one manje, duguljaste i zelene boje.
    Dakle, odličan su izvor vitamina A, K, B i C, mangana i kalija, magnezija, fosfora, bakra, folata i riboflavina, kao i cinka, željeza i kalcija.
    Do sada su već mnoga istraživanja potvrdila da su tikvice važne za zdravlje organizma, a budući da ih možete pripremiti na bezbroj načina, šteta bi bila ne iskoristiti ih u sezoni.
    Tako se pokazalo da su dobre u prevenciji raka crijeva, kontroliraju šećer u krvi i smanjuju apetit, a spojevi u njima čuvaju zdravlje vaskularnog sustava i snižavaju kolesterol.
    



      Zahvaljujući antioksidansima, djeluju i protuupalno, pa su odlične za suhu kožu. Možete ih čak izrezati na kolutove i staviti na kožu da djeluju neko vrijeme. Zbog visokog udjela mangana, tikvica povoljno djeluje na sve funkcije organizma.
    Uz same tikvice, pravo otkriće mogu vam biti i njeni cvjetovi, koji su vrlo delikatni i posebni.
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar