Cheesecake koji se ne pece i napravi za 30 minuta. Ko voli nutellu, nugat i ljesnjake ovo je recept za njega.
Sastojci
Za koru
200 gr
Digestive keksica ili nekih drugih
75 gr
istopljenog maslaca
Za cheesecake
500 gr
krem sira (Phila
delphia)
1 dl
secera u prahu
350 gr
nutelle
1 kasikica
vanilij ekstrakta
Za dekoraciju
200 gr
pecenih ljesnjaka
50 gr
nugata ili nugat cokolade
Priprema
U multipraktikumu sameljemo keksice i pomjesamo ih sa istopljenim maslacem. U kalup 20-24 cm oblozen papirom za pecenje utisnemo smjesu od keksa i maslaca i ostavimo u frizider da se hladi dok mi napravimo kremu.
Umutimo pjenasto sir, secer i vaniliju. Dodamo nutellu i mutimo mikserom da se smjesa izjednaci. Stavimo kremu na koru. Po kremi pospemo 2 dl. grubo isjeckanih pecenih ljesnjaka i pospemo istopljenim nugatom.
Ostavimo u frizider najmanje 3 sata i onda serviramo.
Bon appetit!
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar