loading...
Detaljan recept (Pileća rolada)
Sastojci:
500 g pilećeg belog mesa
1 kuvano jaje
2 jajeta
1 šargarepa
30 g putera
200 g šampinjona
perca mladog luka
1 pavlaka
6 šnita dimljene slanine
1 parče suvog hleba (ili 3 kašike prezli)
130 g kačkavalja
mleveni biber po ukusu
2 -3 kašičice mešavine začina
1 kašičica peršuna
prstohvat bosiljka
prstohvat ruzmarina
so po potrebi
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti, pa ga sjediniti sa jednim jajetom. Dodati prezle, biber, mešavinu začina, ruzmarin, peršun i bosiljak, te sve zajedno dobro umesiti rukom.
2. Nauljiti providnu foliju, na nju staviti meso, prekriti ga folijom i istanjiti meso oklagijom u pravouganik debljine 1 cm.
3. Skloniti gornju foliju pa po mesu poređati na kockice iseckanu obarenu šargarepu, kuvano rendano jaje i rendani kačkavalj, pa zatim sve uviti u rolat.
4. Preko rolata poređati šnite slanine i staviti u posudu za pečenje.
5. Na puteru izdinstati iseckana perca mladog luka sa šampinjonima isečenim na listove, pa posoliti po ukusu. Sos sipati u posudu oko mesnog rolata.
6.
Umutiti jaje sa pavlakom, malo posoliti i preliti preko šampinjona.
7. Peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 15 minuta pod folijom. Skloniti foliju i peći još 20-30 minuta dok rolat fino ne porumeni.
Izvor: www.lepotaizdravlje.rs
Nema komentara:
Objavi komentar