loading...

Čokoladna parfe šarlota s kestenom

Ako za svoj dječiji rođendan odustaneš od torte koju želiš, kasnije u životu nećeš znati prepoznati što zapravo želiš i trebaš. Za svoje se želje ponekad moramo izboriti.


Sastojci

     oko 300 g piškota
     100 ml mlijeka
     4 žlice likera od lješnjaka
     400 g kesten-pirea (nezaslađenog)
     100 g slatkog vrhnja
     500 ml mlijeka
     1 Parfe krema čokolada Dolcela By Podravka

Za posluživanje:
     1 Šlag-pjena Dolcela By Podravka
     125 ml mlijeka


Priprema

    1   Piškote kratko umočite u mlijeko pomiješano s dvjema žlicama likera, pa ih posložite po dnu i rubu kalupa za torte (24 cm Ø).
    2    Kesten-pire pomiješajte sa slatkim vrhnjem u homogenu smjesu.
    3   U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice parfe kreme čokolada. Električnom miješalicom miješajte da dobijete kremu.
    4    Na kraju umiješajte pripremljeni kesten i preostali liker.
    5   Kremu odmah izlijte u kalup za torte s piškotama i ostavite u hladnjaku najmanje jedan sat.

Posluživanje

Šarlotu ukrasite po želji i poslužite sa šlagom.

Savjet

Slasticu s parfe kremom i kestenom možete pripremiti i na tankom biskvitu u obliku torte.

izvor: www.coolinarika.com

Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar