Ako za svoj dječiji rođendan odustaneš od torte koju želiš, kasnije u životu nećeš znati prepoznati što zapravo želiš i trebaš. Za svoje se želje ponekad moramo izboriti.
Sastojci
oko 300 g piškota
100 ml mlijeka
4 žlice likera od lješnjaka
400 g kesten-pirea (nezaslađenog)
100 g slatkog vrhnja
500 ml mlijeka
1 Parfe krema čokolada Dolcela By Podravka
Za posluživanje:
1 Šlag-pjena Dolcela By Podravka
125 ml mlijeka
Priprema
1 Piškote kratko umočite u mlijeko pomiješano s dvjema žlicama likera, pa ih posložite po dnu i rubu kalupa za torte (24 cm Ø).
2 Kesten-pire pomiješajte sa slatkim vrhnjem u homogenu smjesu.
3 U hladno mlijeko dodajte sadržaj vrećice parfe kreme čokolada. Električnom miješalicom miješajte da dobijete kremu.
4 Na kraju umiješajte pripremljeni kesten i preostali liker.
5 Kremu odmah izlijte u kalup za torte s piškotama i ostavite u hladnjaku najmanje jedan sat.
Posluživanje
Šarlotu ukrasite po želji i poslužite sa šlagom.
Savjet
Slasticu s parfe kremom i kestenom možete pripremiti i na tankom biskvitu u obliku torte.
izvor: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar