loading...

Zvjezdice s marmeladom

Sastojci

300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka

60 g Gussnela Dolcela By Podravka

90 g šećera u prahu

200 g maslaca

60 g mljevenih badema ili lješnjaka

4 žumanca

Za nadjev:

300 gDžema marelica Podravka By Podravka

rum

Za posipavanje:

100 g šećera u prahu

2 Vanilin šećera Dolcela By Podravka

Priprema
Od brašna, Gussnela, šećera u prahu, na listiće narezanog ohlađenog maslaca, mljevenih badema i žumanaca umijesite prhko tijesto i ostavite ga u hladnjaku oko sat vremena.

Tijesto razvaljajte sasvim tanko. Izrežite kalupom zvjezdice, i to polovicu od njih s rupicom na sredini.

Složite ih u namašćeni pleh jednu do druge i pecite oko 10 minuta na temperaturi od 200°C.

Pečene zvjezdice s rupicom stavite na papir i pospite šećerom u prahu i vanilin šećerom. Preostalu polovicu čitavih zvjezdica premažite marmeladom u koju ste umiješali malo ruma te preklopite pošećerenim zvjezdicama.

Posluživanje

Zvjezdice poslužite s čajnim napitkom.

Savjet

Po želji možete prhko tijesto rezati i u druge oblike.

Izvor:

www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar