Sastojci:
250 gr. putera ili margarina
1 casa kisele pavlake
2 kom jaja
120 gr. secera
1 kesica vanilin secera
1 kesica praska za pecivo
oko 600gr glatkog brasna koliko testo upije( oko 600-700 gr)
par kasika nekog kiselkastog pekmeza za punjenje
malo prah secera sa mirisom vanile za posipanje
Priprema:
1.Dobro izmesati puter, vanilin secer i secer,dodati jaja,pa zatim pavlaku.
2.Polako dodati brasno u koje ste umesali prasak za pecivo.Treba da se dobije testo koje lepo moze da se mesi i razvija.
3.Zameseno testo razvaljati na debljinu od 3-4mm i seci krugove casom ili nekom modlom srednje velicine.
4.Na svaki krug stavite malo pekmeza,pa malo povucite krug da se istegne na blagi oval,pa zatim smotajte kiflu.
5.Kiflice redjati na pleh oblozen papirom za pecenje(svaka cast onome ko je izumeo papir za pecenje!)
6.Peci ih u prethodno zagrejanoj rerni na 200*c dok blago ne pocnu da rumene,nemojte ih prepeci,treba da ostanu svetle!
7.Jos vruce kiflice pospite prah secerom.
Posluživanje
Odlicne su za uzivanje u svakoj prilici i uz kaficu u dobrom drustvu.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar