Sastojci
Osnovni
60 dag kokosa (obavezno Franck)
20 dag šecera u prahu
25 dag mlijeka u prahu
3 dl vrelog mlijeka
Ostalo
1 jušna žlica kakaa
2 jušne žlice ruma
1/2 bocice ekstrata od jagode za boju i okus
Priprema
Sve suhe sastojke dobro izmiješati pa preliti vrelim mlijekom. Dobro zamijesiti da se dobije kompaktna jednolicna smjesa.
Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela. Jedan dio ostaviti bijeli, u drugi dodati prosijani kakao i rum, a u treci dio dodati ekstrat jagode.
Pripremiti 2 komada alu-folije duljine cca 40 cm za dvije salame po 30-35 cm. Sad od svake boje napraviti po dvije trake (kobasice :) ) – svaka traka je za je jednu salamu. Slagati 2 puta po dvije boje jednu do druge i trecu na ove dvije.
Na kraju sve tri trake zajedno valjati da se poveže u jednu okruglu salamu, tako uciniti i sa ostale tri trake.
Umotati u foliju te staviti u zamrzivac da se dobro stegne. Rezati na fetice debljine cca 0,5 cm.
Ja sam ovaj kolac radila 15 dana prije rezanja, a rezala sam ga potpuno zaledenog
zubicastim nožem za kruh.
Izvor:
www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar