Sastojci:
Smjesa za palačinke
-3 kom. jaja
-1 žličica soli – ne na vrh
-40 dag. oštrog brašna
-5 dl. mlijeka
-2.5 dl. mineralne vode
-1 većica parmezana
Nadjev(za 10-12 palačinki)
-30 dag. sira Gauda ili Podravec
-2 kom. jaja
-2 dl. kiselog vrhnja
-po izboru peršinovog lista, papra , soli
-po izboru nasjeckane šunkerice za pizzu
Preljev:
-1 glavica crvenog luka
-3 kom. svježe rajčice ili po izboru rajčice iz konzerve uz malo dodatka kečapa
-po izboru origano , peršin
-malo ulja za pirjanje
Priprema:
Napravite smjesu za palačinke i na kraju umiješate vrećicu parmezana
Ispecite ih! (dobijete 10 -12 palačinka , ovisi o veličini tavice )
nadjev
Izmješajte jaja sa vrhnjem i do dajte naribanog sira kojeg volite , oprezno solite , paprite i do dajte peršunovog lišća
Ja sam ovaj puta dodala sjeckane šunkerice za pizzu u par palačinki
Na svaku palačinku stavite žlicu nadjeva , te ih zarolajte i stavite u odgovaraju ću tepsiju
preljev
Sitno nasjeckajte luk i pirjajte ga na malo masnoće te do dajte na sjeckane rajčice .
Ja nisam imala pa sam dodala po prilici pasirane iz konzerve uz dodatak kečapa
Začinite začinima i prelijte preko palačinki
Zapecite ih na 180 C oko 20-ak min
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar