loading...

Crnac bez jaja

Sastojci

Za biskvit:

3 jogurta (3×180 g)

300 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka

250 g šećera

120 ml ulja

25 g kakaa

2 žličice Sode bikarbone Dolcela By Podravka

maslac za premazivanje lima

Za glazuru:

150 g maslaca

150 g čokolade za kuhanje

120 g šećera

120 ml mlijeka

Priprema

Jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu miješajte električnom miješalicom 2-3 minute.

Smjesu izlijte u lim veličine 20×30 cm prethodno premazan maslacem i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.

Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte čokoladu natrganu na kockice, šećer i mlijeko pa miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.

Posluživanje

Kolač poslužite sa šlagom, a u sezoni možete poslužiti i s bobičastim voćem po želji.

Savjet

Ovaj recept sam dobio od svoje tete, koja ga je dobila od svoje prijateljice. Često ga radim i svi su ludi za ovim kolačem. Ali dosta je i kaloričan pa po želji možete smanjiti količinu šećera i ulja.
Ukoliko Vam se žuri, tada možete koristiti mjericu od jogurta pa će ona iznositi 3 jogurta, 3 čaše od jogurta brašna, 2 šećera, 1 ulja, 3 velike žlice kakaa, 10 žlica mlijeka.

Izvor:

www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Related Posts:

Nema komentara:

Objavi komentar