loading...

Čoko lješnjak torta

Sastojci:

-5 bjelanjaka 
-5 žlica šećera ( 7 dag ) 
-4 žlice brašna ( 4 dag) 
-5 žlica grubo mljevenih lješnjaka ( prethodno pečeni i oguljeni) 
-5 dag otopljenog margarina 
-1/2 praška za pecivo 
-i još 1,5 dcl cedevite za natopiti biskvit
 
KREMA
 
-5 dcl mlijeka 
-5 žumanjaka 
-1 puding od vanilije ( ili 3 žlice gustina) 
-15 dag šećera 
-1 vrećica želatine 
-5 dcl slatkog vrhnja 
-1 kremfix ili šlagfix
 
I JOŠ
  
-5 dag mliječne čokolade  
-5 dag mljevenih lješnjaka (pečenih i oguljenih)  
-oko 3 dag bijele čokolade

Priprema:

Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.

Dodati šećer, pa još dobro umutiti, a onda dodavati ostale sastojke uz lagano miksanje.

Smjesu izliti u pripremljemi kalup (26 ) i peći na 180c oko 15 min.-20 min.

Pečeni biskvit natopiti pripremljenom cedevitom, a može i mlakim mlijekom.

Za kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umute žumanjci i puding i da se dobije fina smjesa.

Ostatak mlijeka staviti da kuha skupa sa šećerom pa kad provre skuhati kremu uz stalno mješanje.

U kremu dodati želatinu pripremljenu prema uputi, pa je podjeliti na dva djela.

U jedan dio vruće kreme dodati mliječnu čokoladu ( ja sam stavila iz Lidla sa lješnjacima ) i lješnjake.

U drugi dio ohlađene kreme sam dodala sitno nasjekanu bijelu čokoladu.

Umutiti slatko vrhnje uz dodatak kremifksa pa ga dodati pola u jedan dio ohlađene kreme, pola u drugi.

Premazati biskvit tamnom pa svijetlom kremom i dobro ohladiti.

Ukrasiti po želji.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar