Sastojci:
-5 bjelanjaka
-5 žlica šećera ( 7 dag )
-4 žlice brašna ( 4 dag)
-5 žlica grubo mljevenih lješnjaka ( prethodno pečeni i oguljeni)
-5 dag otopljenog margarina
-1/2 praška za pecivo
-i još 1,5 dcl cedevite za natopiti biskvit
KREMA
-5 dcl mlijeka
-5 žumanjaka
-1 puding od vanilije ( ili 3 žlice gustina)
-15 dag šećera
-1 vrećica želatine
-5 dcl slatkog vrhnja
-1 kremfix ili šlagfix
I JOŠ
-5 dag mliječne čokolade
-5 dag mljevenih lješnjaka (pečenih i oguljenih)
-oko 3 dag bijele čokolade
Priprema:
Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
Dodati šećer, pa još dobro umutiti, a onda dodavati ostale sastojke uz lagano miksanje.
Smjesu izliti u pripremljemi kalup (26 ) i peći na 180c oko 15 min.-20 min.
Pečeni biskvit natopiti pripremljenom cedevitom, a može i mlakim mlijekom.
Za kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umute žumanjci i puding i da se dobije fina smjesa.
Ostatak mlijeka staviti da kuha skupa sa šećerom pa kad provre skuhati kremu uz stalno mješanje.
U kremu dodati želatinu pripremljenu prema uputi, pa je podjeliti na dva djela.
U jedan dio vruće kreme dodati mliječnu čokoladu ( ja sam stavila iz Lidla sa lješnjacima ) i lješnjake.
U drugi dio ohlađene kreme sam dodala sitno nasjekanu bijelu čokoladu.
Umutiti slatko vrhnje uz dodatak kremifksa pa ga dodati pola u jedan dio ohlađene kreme, pola u drugi.
Premazati biskvit tamnom pa svijetlom kremom i dobro ohladiti.
Ukrasiti po želji.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar