Sastojci:
-4 jaja
-100 g šećera
-5 žlica maraschina
-500 g mascarponea
-1 vrećica Vanilin šećera
-200 ml crne kave
-1 žličica šećera
-200 g piškota
-50 g čokolade
-1-2 žlice kakao praha
Priprema:
Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte električnom miješalicom te umiješajte 1 žlicu maraschina.
Zatim kremu kuhajte na pari (oko 10 minuta) dok se ne počne zgušnjavati.
Kremu ohladite uz miješanje.
Dodajte mascarpone i na kraju lagano umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka u koji ste dodali vanilin šećer.
Pomiješajte ohlađenu kavu, šećer i 4 žlice maraschina.
Piškote kratko umočite u kavu i položite po dnu posude (25x16 cm).
Prelijte polovicom kreme i pospite čokoladom narezanom na komadiće.
Posložite drugi red namočenih piškota te prelijte ostatkom kreme.
Kolač ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar