loading...

Švedski kolač

Sastojci:

Za tijesto:

-250 g maslaca
-160 g šećera
-4 žumanca
-150 g Pšeničnog oštrog brašna
-2 žličice Praška za pecivo
-200 ml mlijeka

Za nadjev:

-280 g šećera u prahu
-4 bjelanca
-1 Vanilin šećer
-200 g lješnjaka
-400 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Pjenasto izmiješajte maslac, šećer i žumanca.

Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo i naizmjence dodajite brašno i mlijeko u smjesu od maslaca.

Dobivenu smjesu izlijte u posudu koju ste obložili namašćenim pek papirom.

Bjelanaca istucite u čvrst snijeg, umiješajte šećer u prahu i vanilin šećer.

Snijeg rasporedite po žutoj smjesi i pospite krupno rezanim lješnjacima.

Stavite peći na temperaturu od 180°C oko 30 minuta.

Pečeni kolač ohladite i prerežite na dva dijela po dužini.

Polovicu premažite tučenim slatkim vrhnjem te prekrijte drugom polovicom tako da na gornjoj strani ostane sloj sa snijegom i lješnjacima.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar