Sastojci:
Za tijesto:
-250 g maslaca
-160 g šećera
-4 žumanca
-150 g Pšeničnog oštrog brašna
-2 žličice Praška za pecivo
-200 ml mlijeka
Za nadjev:
-280 g šećera u prahu
-4 bjelanca
-1 Vanilin šećer
-200 g lješnjaka
-400 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Pjenasto izmiješajte maslac, šećer i žumanca.
Posebno pomiješajte brašno s praškom za pecivo i naizmjence dodajite brašno i mlijeko u smjesu od maslaca.
Dobivenu smjesu izlijte u posudu koju ste obložili namašćenim pek papirom.
Bjelanaca istucite u čvrst snijeg, umiješajte šećer u prahu i vanilin šećer.
Snijeg rasporedite po žutoj smjesi i pospite krupno rezanim lješnjacima.
Stavite peći na temperaturu od 180°C oko 30 minuta.
Pečeni kolač ohladite i prerežite na dva dijela po dužini.
Polovicu premažite tučenim slatkim vrhnjem te prekrijte drugom polovicom tako da na gornjoj strani ostane sloj sa snijegom i lješnjacima.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar