loading...

Sitni kolaci od smokvi

Prvi dio:


     250 gr. secera
     200 ml. vode
     3-5 kapi limonovog soka
     rendanu koru limuna
     300 gr. mlevene smokve
     300 gr. mlevene orahe
     100 gr. mlevene biskote
     1 zlica kakao
     50 gr. margarina


Drugi dio:


     250 gr. secera
     200 ml. voda
     300 gr. mlevene biskote
     200 gr. mlevene orahe
     1 pakovanje vanilin secer
     50 gr. margarina
     za spojivanje marmalade od kajsije




 Za glazura


     200 gr. kuhinske cokolade
     4 kasike ulja


Priprema
1
Secer i vodu stavite da se kuva pazeci pritom da vam se ne napravi odvec gusti serbet, onda se dodaju sastajci, od dobivene smese napravi se kora.
2
Isti je postupak i za vtori dio.
3
Znaci dobili smo tamnu i svjetlu smesu.

4
Sa modlom ili casice vade se podjendake krugove.
5
Jedan tamni i jedan svetli krug zalepimo sa marmeladom od kajsije, te formiramo kolacic.
6
Na pareju istopimo cokoladu sa uljem, pa svaki kolacic glaziramo i posipamo sa orahom ili kako vam zelja.
Posluživanje


Forme kolacice mozete po zelji parviti.
Glaziram ih tako sto nabodem kolacic na cackaliscu i propustim i istoplejnu glazuru, izvadim, poredim na mrsnu hartiju, a tek kad posluzujem stavim u korpice.
Nije mala kolicina koja se dobije od ove smese, zavisno od velicine modle koju izaberete

Preuzeto sa: http://www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Nema komentara:

Objavi komentar