Prvi dio:
250 gr. secera
200 ml. vode
3-5 kapi limonovog soka
rendanu koru limuna
300 gr. mlevene smokve
300 gr. mlevene orahe
100 gr. mlevene biskote
1 zlica kakao
50 gr. margarina
Drugi dio:
250 gr. secera
200 ml. voda
300 gr. mlevene biskote
200 gr. mlevene orahe
1 pakovanje vanilin secer
50 gr. margarina
za spojivanje marmalade od kajsije
Za glazura
200 gr. kuhinske cokolade
4 kasike ulja
Priprema
1
Secer i vodu stavite da se kuva pazeci pritom da vam se ne napravi odvec gusti serbet, onda se dodaju sastajci, od dobivene smese napravi se kora.
2
Isti je postupak i za vtori dio.
3
Znaci dobili smo tamnu i svjetlu smesu.
4
Sa modlom ili casice vade se podjendake krugove.
5
Jedan tamni i jedan svetli krug zalepimo sa marmeladom od kajsije, te formiramo kolacic.
6
Na pareju istopimo cokoladu sa uljem, pa svaki kolacic glaziramo i posipamo sa orahom ili kako vam zelja.
Posluživanje
Forme kolacice mozete po zelji parviti.
Glaziram ih tako sto nabodem kolacic na cackaliscu i propustim i istoplejnu glazuru, izvadim, poredim na mrsnu hartiju, a tek kad posluzujem stavim u korpice.
Nije mala kolicina koja se dobije od ove smese, zavisno od velicine modle koju izaberete
Preuzeto sa: http://www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar