Sastojci:
Za tijesto:
-3 jaja
-200 g šećera
-100 ml ulja
-150 ml mlijeka
-150 g Pšeničnog glatkog brašna
-½ vrećice Praška za pecivo
-150 g Maka
Za premazivanje:
-100 g Džema višnja
Za čokoladnu glazuru:
-100 g čokolade
-80 g maslaca
-2 žlice šećera u prahu
-3 žlice vode
Priprema:
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte.
Zatim umiješajte ulje, a naizmjenično dodajite brašno pomiješano s praškom za pecivo, mlijeko i mak.
Dobro izmiješanu smjesu izlijte u namašćenu i pobrašnjenu tepsiju pa pecite u pećnici zagrijanoj na 175°C oko 40 minuta.
Za čokoladnu glazuru rastopite čokoladu, vodu i šećer na pari.
Kad dobijete glatku masu, maknite s pare i umiješajte rastopljen maslac.
Pečeni kolač ohladite, premažite džemom od višanja i prelijte čokoladnom glazurom.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar