loading...

Čokoladne trubice

Sastojci:

Sastojci za tijesto za otprilike 70 trubica
  
-350 grama oštrog brašna  
-150 grama šečera u prahu  
-180 grama margarina  
-70 grama mljevenih oraha  
-1 cijelo jaje  
-1 žutanjak  
-1 žlica kakao praha
 
Krema
  
-4 cijela jaja  
-2 žlice oštrog brašna  
-2 žlice šečera u prahu  
-100 grama čokolade za kuhanje  
-300 grama margarina  
-po želji još šečera u prahu
 
Glazura od čokolade
  
-150 grama čokolde za kuhanje  
-5 žlica ulja

Priprema:

Od navedenih sastojaka za tijesto umijesite glatko tijesto, ostavite u frižideru oko jedan sat da mireuje, razvaljajte ga tanko na otprilike 2 mm debelo, te režite ploškice kojima omatajte kalupe za trubice.

Ako želite da trubice budu manje na jedan kalup omotajte dvije trubice pošto su kalupi dosta dugački;

Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta, izvadite iz pečnice i skidajte trubice tek kad se ohlade

Za kremu izmiksajte jaja, brašno i šečer te kuhasjte na pari dok se ne zgusne (jako brzo je gotovo) u gusto dodajte čokoladu i izradite;u ohlađenu kremu dodajte margarin i po želji još šečera u prahu

Špricom za ukrašavanje punite trube, te im krajeve umočite u glazuru i ostavite da se ocijedi na rešetki za glaziranje

Preuzeto sa: www.coolinarika.com
Podijelite sa prijateljima:

Related Posts:

Nema komentara:

Objavi komentar