Sastojci:
Sastojci za tijesto za otprilike 70 trubica
-350 grama oštrog brašna
-150 grama šečera u prahu
-180 grama margarina
-70 grama mljevenih oraha
-1 cijelo jaje
-1 žutanjak
-1 žlica kakao praha
Krema
-4 cijela jaja
-2 žlice oštrog brašna
-2 žlice šečera u prahu
-100 grama čokolade za kuhanje
-300 grama margarina
-po želji još šečera u prahu
Glazura od čokolade
-150 grama čokolde za kuhanje
-5 žlica ulja
Priprema:
Od navedenih sastojaka za tijesto umijesite glatko tijesto, ostavite u frižideru oko jedan sat da mireuje, razvaljajte ga tanko na otprilike 2 mm debelo, te režite ploškice kojima omatajte kalupe za trubice.
Ako želite da trubice budu manje na jedan kalup omotajte dvije trubice pošto su kalupi dosta dugački;
Pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta, izvadite iz pečnice i skidajte trubice tek kad se ohlade
Za kremu izmiksajte jaja, brašno i šečer te kuhasjte na pari dok se ne zgusne (jako brzo je gotovo) u gusto dodajte čokoladu i izradite;u ohlađenu kremu dodajte margarin i po želji još šečera u prahu
Špricom za ukrašavanje punite trube, te im krajeve umočite u glazuru i ostavite da se ocijedi na rešetki za glaziranje
Preuzeto sa: www.coolinarika.com
loading...
Nema komentara:
Objavi komentar